Resum d’activitats de primavera/estiu

Els últims mesos, els diversos capítols d’En Bici Sense Edat han dut a terme una important quantitat d’activitats. Degut a la situació sanitària, enguany es combinen els acompanyaments presencials a través de les clàssiques passejades amb activitats de formació en línia.  Us deixem aquí un breu resum de les darreres activitats:

 

FORMACIÓ CONJUNTA DEL VOLUNTARIAT

Enguany es combinen les activitats presencials amb les de formació en línia. Precisament, el format virtual ha permès per primera vegada l’organització conjunta de la formació per al voluntariat.

El mes de juny passat, una cinquantena de persones dels municipis de Barcelona, Cardedeu, Castelldefels, Granollers, Sant Just Desvern i Terrassa va participar de la sessió teòrica en línia i després de realitzar les pràctiques a les respectives localitats es van incorporar a la família d’En Bici Sense Edat.   

Benvingudes i benvinguts!!

 

[#EBSEBarcelona]

Aquesta primavera/estiu ha estat molt intensa. Es van realitzar més de 490 passejades i es van incorporar 42 persones al voluntariat.

Ens fa molta il·lusió que a més dels clàssics acompanyaments amb gent gran de residències i equipaments municipals, també es van poder oferir passejades a persones beneficiàries de projectes de Fundació Enllaç, Programa Vincles, Radars, Amics de la Gent Gran, Viure i Conviure de Fundació Roure.

Per altra banda, també es va fer una col·laboració amb l‘Escola de Salut per a persones grans del Barri Verdum (Programa de l’Agència de Salut Pública de Barcelona) i es va passejar amb particulars, a sol·licitud de familiars de persones majors o persones amb alguna limitació a la mobilitat.

[#EBSECastelldefels] ​​

Gràcies a l’esforç conjunt per part de l’ajuntament de Castelldefels i la ciutadania local a través de la seva participació en la campanya “Reciclos”, durant tot el mes de juliol es va dur a terme una prova pilot del programa de passejades d’En Bici Sense Edat.

L’activitat ha estat un èxit rotund de convocatòria entre persones voluntàries i les residències per la gent gran participants. Es van oferir 60 passejades a tres residències que han permès a 54 persones majors, 11 acompanyants i 13 persones voluntàries tornar a sentir el vent a la cara.

Tant les persones voluntàries com les residències beneficiàries, han valorat molt positivament l’activitat i han manifestat el seu desig de continuar participant. Aquest èxit ha motivat que al llarg de les setmanes vinents s’estudiï la possibilitat d’establir el servei de manera regular.

[#EBSESantJust]

A Sant Just Desvern tampoc s’han quedat quiets. El grup de voluntariat ja té 57 persones voluntàries i durant el juliol va realitzar passejades amb gent gran que viu a casa seva, així com amb usuàries del Centre Ocupacional Asproseat; la Residència Vitalia; 3 equipaments del Sant Joan de Déu Serveis SocioSanitaris; Centre Social del Mil·lenari; Accent Social i la Residència Cral.

El capítol impulsat per Sant Just Solidari va estar present a la darrera edició del mercat “Sant’s Market” al parc de Torreblanca fent difusió del projecte i donant informació a possibles persones usuàries i futures voluntàries. A més, i com ja sabeu: va acollir a la seva casa, la darrera trobada de voluntariat de l’associació que va incloure, vermut, jocs i molts somriures.

 

[#EBSETerrassa]

El capítol a Terrassa impulsat des de l’Ajuntament no para de rodar. El projecte va arribar el 2017 a la ciutat de la mà d’una prova pilot amb usuaris de la Fundació Prodis i ha estat suspès degut a les restriccions per la Covid-19, fins al maig passat que es va començar a treballar intensament contactant amb totes les residències per a gent gran egarenques i equipaments interessats.

Els resultats són més que favorables. Des de llavors s’han realitzat quaranta i una passejada amb persones usuàries de les residències: La Llar Fundació, Sant Llàtzer, Catalunya, Vapor Gran, la Llar de l’àvia Maria, Prodis i Mossèn Homs.

Us desitgem a tothom unes bones vacances, que les gaudiu, us cuideu i aprofiteu per desconnectar i renovar energies. Ens tornem a veure al setembre amb més força que mai. Us hi esperem amb les piles carregades i a punt per gaudir de noves passejades

 

—————————

📣 Ptss Ptsss!!

Vols recolzar el projecte? Associa’t i pedalem junts contra l’aïllament i la solitud no desitjada!  Per donar-te d’alta has d’omplir el següent formulari

I per últim, t’animem a subscriure’t al nostre butlletí electrònic per estar al cas de tot i que no se t’escapi res!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *