QUI SOM

 

FILOSOFIA

Tots recorrem el mateix camí que els nostres avis. És el viatge inevitable de la vida. En Bici Sense Edat ens recorda aquesta relació amb els nostres majors a través dels nostres cinc principis.

Els nostres principis

La generositat.

En Bici Sense Edat es basa en la generositat i l’amabilitat. S’inicia amb l’acte generós de convidar a una o dues persones d’edat avançada o de mobilitat reduïda a fer una passejada en bicicleta. És un acte simple que tothom pot fer.

Pedaleig a poc a poc

Pedalejar lentament ens permet sentir l’entorn així com estar presents en el moment, en l’ara, i a més permet que les persones que es troben al llarg del camí s’aproximin amb curiositat per preguntar sobre En Bici Sense Edat.

Un munt d’històries.

Les persones majors tenen moltes històries que seràn oblidades si no ens apropem i escoltem. Expliquem i escoltem històries, a sobre de la bici i també documentem aquestes històries quan les compartim a través del boca a boca o a les xarxes socials.

Relacions.

En Bici Sense Edat consisteix en crear una multitud de noves relacions: entre generacions, entre els ancians, entre conductors i passatgers, personal de les residències i membres de les famílies. Noves relacions que construeixen confiança, felicitat i qualitat de vida.

Sense Edat.

La vida no acaba quan es compleix 75. La vida es desenvolupa en totes les edats, joves i majors, i pot ser emocionant, divertit, bell i significatiu. En Bici Sense Edat tracta d’afavorir que la gent envelleixi en un context positiu – plenament conscient de les oportunitats que tenen per davant pel que fa a interactuar en la seva comunitat local.

Funcionament general

Els voluntaris (conductors) s’inscriuen per fer passejos en bicicleta amb la gent gran a través d’un sistema de reserves senzill amb la freqüència que vulguin. Tot està impulsat per la pròpia motivació de les persones. En l’actualitat més de 200 iniciatives a tot el món ofereixen En Bici Sense Edat amb més d’1.000 tricicles i els nombres segueixen creixent. Més de 6.000 conductors asseguren que les persones majors els agrada sortir de les seves llars d’ancians sobre les bicicletes, per gaudir de l’aire fresc i de la comunitat que els envolta. Els retornem el dret a sentir el vent en el seus cabells.

 


 

COORDINACIÓ GENERAL


María Elisa Acosta Ojeda

mariaelisa@enbicisenseedat.cat

TERRASSA

Marta Lladó Cardona

hola@triplearroba.net

SANT JUST DESVERN

Carles Sànchez Duque

enbicisenseedat@justsolidari.cat

SANT JOAN DESPÍ

Joan Admedlla

accio.social@ccsjd.org

COMUNICACIÓ

Guadalupe Fernández

guadalupe@enbicisenseedat.cat

Amb:

 

 

I el suport: