Dia Internacional de la Gent Gran

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre com a Dia Internacional de la Gent Gran.

La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

El tema d’aquest 2021 del Dia Internacional de la Gent Gran, “Equitat digital per a totes les edats”, remarca la necessitat que les persones d’edat tinguin accés i una participació significativa en el món digital.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d’una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

La celebració d’aquest any té com a objectiu:

  • Promoure les accions que facin falta a fi de que es compleixin els drets consagrats que tenim reconeguts com a ser humà, i tot al que això significa en la vida quotidiana de la gent gran.
  • Donar major visibilitat a la gent gran, com a parts actives i integrants de la societat, i demanem que se’ns reconegui com a persones que estem compromeses a fer aportacions per la millora i el gaudi de tot al que ens envolta.
  • Reflexionar sobre el progrés i els desafiaments per garantir els drets humans i les llibertats fonamentals de les persones d’edat.
  • Involucrar a tots els que en vulguin fer costat a la lluita perquè les nostres reivindicacions siguin escoltades, i que donin com a resultat la construcció d’un reconeixement en els drets que ens correspon en totes les etapes de la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.