Dia Internacional de la Gent Gran

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre com a Dia Internacional de la Gent Gran.

La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

El tema d’aquest 2021 del Dia Internacional de la Gent Gran, “Equitat digital per a totes les edats”, remarca la necessitat que les persones d’edat tinguin accés i una participació significativa en el món digital.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d’una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

La celebració d’aquest any té com a objectiu:

  • Promoure les accions que facin falta a fi de que es compleixin els drets consagrats que tenim reconeguts com a ser humà, i tot al que això significa en la vida quotidiana de la gent gran.
  • Donar major visibilitat a la gent gran, com a parts actives i integrants de la societat, i demanem que se’ns reconegui com a persones que estem compromeses a fer aportacions per la millora i el gaudi de tot al que ens envolta.
  • Reflexionar sobre el progrés i els desafiaments per garantir els drets humans i les llibertats fonamentals de les persones d’edat.
  • Involucrar a tots els que en vulguin fer costat a la lluita perquè les nostres reivindicacions siguin escoltades, i que donin com a resultat la construcció d’un reconeixement en els drets que ens correspon en totes les etapes de la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *