En Bici Sense Edat abraça dos projectes de mobilitat sostenible.

En Bici Sense Edat s’ha adherit aquest estiu a dos organismes amb qui comparteix la voluntat de divulgar la cultura de la sostenibilitat i la mobilitat saludable a la societat barcelonina.

Sense oblidar la reactivació, en la mesura del que la situació actual ens ho permet, de la nostra activitat al carrer, En Bici Sense Edat no ha deixat de fer feina de despatx. En aquest sentit, tanquem l’estiu amb la incorporació de la nostra associació a dos projectes: Barcelona + Sostenible i el Pacte per la Mobilitat.

En el primer cas, l’associació s’ha adherit a una xarxa d’entitats i organitzacions que, tal i com deixa clar el seu nom, persegueix un model de ciutat més compromesa amb la sostenibilitat, i ho fa tant a nivell econòmic i ambiental com a nivell social, tres àmbits on la nostra activitat de servei a la gent gran també hi aporta voluntat de cura i transformació.

L’objectiu de Barcelona + Sostenible és fer de la capital catalana un referent de la sostenibilitat i, per aconseguir-ho, vol convertir en protagonistes d’aquest canvi a tots i cadascun dels seus membres. I tot plegat sota el paraigua de la responsabilitat compartida. Un concepte, aquest últim, que casa plenament amb el tarannà de la nostra entitat: és des de la responsabilitat col·lectiva i des de l’atenció a les persones que podem remoure esquemes caducats, generar-ne de nous i mirar d’assolir millores socials que arribin a tanta gent com sigui possible. 

Des d’ara, doncs, En Bici Sense Edat forma part d’aquest col·lectiu que, incloent-hi organitzacions empreserials, centres educatius, sindicats i universitats, entre d’altres, sobrepassa el miler de membres.

Força menys membres —al voltant d’un centenar— componen el Pacte per la Mobilitat, un espai de trobada al qual En Bici Sense Edat també s’ha incorporat recentment. A diferència de Barcelona + Sostenible, aquest pacte no contempla la sostenibilitat de manera tan àmplia sinó que, més aviat, dirigeix els seus esforços de manera concreta a l’àmbit del desplaçament de les persones en el circuit urbà i, per tant, de la mobilitat ciutadana. 

Aquest projecte, que ve de lluny (va néixer l’any 1998), no vol ser una  xarxa d’entitats sinó constituir un espai de trobada, un fòrum en què associacions, entitats, administració i organismes municipals i supramunicipals dialoguin sobre el model de mobilitat que convé a Barcelona, amb la finalitat de travar consensos que ajudin a perfilar un espai públic de qualitat. I és aquí, en la definició d’aquest espai públic, on En Bici Sense Edat troba el sentit i la motivació per ficar-hi cullerada. En aquesta línia, el Pacte per la Mobilitat vol millorar la seguretat viària urbana, dibuixant un paisatge menys agressiu, més considerat amb la diversitat social i més compromès amb l’estalvi de recursos. I això ho vol fer —i en aquest punt sí que es donen la mà amb Barcelona + Sostenible— estenent una mentalitat de participació col·lectiva.

Per tot això ens resulta molt estimulant haver fet el pas d’incorporar-nos a ambdós projectes, i esperem que la nostra petjada afavoreixi l’obtenció de resultats que, si bé no seran immediats, sí que puguin ser palpables, duradors i transversals per als barcelonins i barcelonines.

Recordin que si voleu mantenir-vos informades de les nostres activitats, clicant aquest enllaç us podreu subscriure al nostre butlletí electrònic i rebre les nostres notícies i missatges al vostre email.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *