Pedalant a contracorrent

Hauria estat del tot improbable que la pandèmia de la Covid-19 no afectés l’activitat de la nostra associació. Al capdavall, el servei que oferim està dirigit priomordialment a un dels col·lectius —el de la gent gran— que més n’ha patit les conseqüències a nivell assistencial, social i afectiu.

No obstant això, i tenint en compte tots els condicionats que han marcat l’activitat comunitària durant l’època posterior al confinament generalitzat, el balanç és més que positiu. I és que, a l’hora d’avaluar el resultat de qualsevol activitat, és tan convenient fixar-se en les xifres com en les circumstàncies que les envolten.

Al llarg d’aquests primers vuit mesos de l’any, En Bici Sense Edat ha realitzat un total de 125 passejades en tricile, 90 de les quals han tingut lloc durant el mes de juliol.

Dit d’una altra manera, aquest mes de l’any ha concentrat el 72% del total de sortides. I és que ha estat a partir de juliol, després de quatre mesos d’aturada i un cop decretat el final de l’estat d’alarma, que hem pogut prémer l’accelerador —bé, els pedals, però ja ens entenem!— i impulsar novament el projecte. I la resposta, a nivell de xifres però també i sobretot a nivell de sensacions, ha estat molt favorable.

Contràriament al que es podia témer, les persones voluntàries de l’associació no ens hem trobat amb actituds reticents a participar en l’activitat ni hem hagut de combatre situacions d’excessiva desconfiança. Ben al contrari, els mesos de confinament, així com l’inevitable aïllament social que han comportat per a molta gent gran, han accentuat les ganes —i la necessitat— de sortir de casa. En aquest sentit, compartir una estona de passeig i conversa ha esdevingut més enriquidor que mai. Sentir el vent a la cara ha ajudat a mitigar l’ensopiment que molts de les persones majors han hagut d’afrontar durant tantes setmanes. Alguns d’ells, a més a més, i admetent les contradiccions d’una situació tan poc propícia com la que estem vivint, han reconegut que aquest estiu han pogut redescobrir una Barcelona diferent. Més buida i menys atrafegada. Menysatapeïda i més conscient.

El recompte de sortides durant el que duem de 2020 s’ha dut a terme amb la col·laboració de 50 persones voluntàries que, lluny de fer-se enrere, han assumit les pautes higièniques per evitar el contagi i han compartit un total de 225 hores, 156 de les quals (gairebé el 70%) han estat el juliol. Des de principis d’any, els nostres tricicles han fet parada en 12 equipaments repartits en diferents districtes i barris de la ciutat, 7 dels quals s’han concentrat, un cop més, durant les setmanes de juliol. El total de persones de la tercera edat que han pogut beneficiar-se del servei és de 140.

A aquestes alçades de l’any, la xifra no fa tant d’embalum com voldríem; l’any 2019 es va tancar amb un total de 791 persones grans beneficiades. Tanmateix, això no ens desanima gens ni mica. Primerament, perquè l’any encara no s’ha acabat. I en segon lloc, perquè el 2020 serà recordat com la porció de temps més extraordinària que hauríem viscut en molt de temps, i això dóna un valor extra a la tasca que hem estat fent aquests mesos.

Al cap i a la fi, el més important d’anar en bicicleta també ésque, quan el vent bufa en contra i et fa caure, trobis la manera d’aixecar-te, espolsar-te els genolls i continuar pedalant.

Fotos por @Xavi Calvo

Si voleu mantenir-vos informades de les nostres activitats, clicant aquest enllaç us podreu subscriure al nostre butlletí electrònic i rebre les nostres notícies i missatges al vostre email.

 

One thought on “Pedalant a contracorrent

  1. ens interesaria que ens informeu de les noves mesures, i temps i preu
    Moltres gracias
    AVV El Besòs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *