Resum d’aquest 2023: Tots els capítols d’En Bici Sense Edat

EBSEBarcelona

A Barcelona, Al llarg del 2023 vam redistribuir la flota de tricicles pels territori de manera diferent, treballant de manera més estreta amb les entitats del territori a nivell dels barris, fet que ens permetés poder arribar a persones grans i persones amb mobilitat reduïda que viuen a casa seva. També poder ampliar l’oferta a famílies amb infants amb diversitat funcional. Tot això, sense deixar de banda els equipaments municipals, concertats i privats, amb els que ja tenim un compromís, degut a les diverses col·laboracions que es van iniciar des de que es vam posar en marxa al 2016.

Enguany, el 29 d’octubre de 2023, vam celebrar el nostre esdeveniment anual per reunir a tota la comunitat t al voltant del projecte en un format de festa de barri que vam batejar com “La GRAN Trobada d’En Bici Sense Edat”.

> Més sobre l’activitat d’EBSE Barcelona al 2023

EBSESantJust

Sant Just Solidari prepara aviat la trobada entre el voluntariat del capítol de #EBSESantJust. Una trobada de germanor, reconeixement i agraïment, amb música en directe i un pica-pica, on es farà un repàs de l’any 2023 i la participació en activitats com les Festes de Tardor, la fira Sant Just al Carrer o d’altres de municipis veïns com la 39a pedalada popular de Sant Boi, fent-les totes activitats més inclusives. També vam estar presents en el projecte “Les dones nicaragüenques en l’exili” i es van fer passejades amb residències com la Mallola d’Esplugues de Llobregat entre d’altres, així com amb altres usuàries veïnes que participen de manera particular. Com a guinda, aquest any EBSESantJust presenta el projecte “històries de vida”.

> Més sobre l’activitat d’EBSE Sant Just al 2023

EBSECastelldefels

A Castelledefels, l’any passat hem passejat amb les residències Lluna Gran, Colonias Extranjeras, l’Oreneta, El Sol i Mussol III, aconseguint donar el servei a quasi la totalitat de les residències del municipi. Consolidant l’equip de voluntariat, amb nous equips de treball i amb voluntariat que continua amb el grup des del principi i més de 13 persones que s’hi han sumat, entre els que es troben en Marcelus, Marcelo, Miguel, Carlos, Carmen, Diana, Marta, Mateo… però encara necessitem més voluntaris que vulguin ajudar-nos durant els passejos i/o altres tasques de l’entitat. Hem establert una primera col·laboració amb el CAP del Castell, per donar servei al grup de fibromiàlgia i dolor crònic del servei d’atenció primària Delta del Llobregat. I per fi hem rodat amb un segon tricicle: L’Addams que és un vell conegut per #EBSESantJust i #EBSEbcn.Tot i no aconseguir els recursos per a la compra, EBSECastelldefels hem tingut la cessió d’un segon vehicle des del mes de setembre fins a la finalització de l’activitat a finals de desembre, que ha permès: Aprofitar la dedicació del voluntariat, augmentar el suport a les persones beneficiàries i assegurar la continuïtat de l’activitat en el cas de problemes mecànics d’un dels vehicles.

> Més sobre l’activitat d’EBSE Castelldefels al 2023

EBSEMataró

Des de la Fundació Iluro iniciem un nou any amb el qual donem continuïtat a les passejades del programa En Bici Edat a la ciutat de Mataró. Estem molt contentes de continuar amb aquestes sortides, on els nostres voluntaris i voluntàries comparteixen moments màgics amb les persones grans oferint passejades per llocs emblemàtics i plens de records per la ciutat. Enguany continuem col·laborant amb la Residència Sant Marc, la Residència Municipal Sant Josep, Residència i Centre de Dia La Vostra Llar i Centre de Dia Sent Actiu. Si mirem una mica enrere, podem dir que el passat any 2023 hem pogut acompanyar en aquestes passejades a 240 persones i hem comptat amb la dedicació i passió d’11 voluntaris. Cada nova pedalada que fem, cada camí que tracem, ens acosta més a la felicitat compartida. Aquest any volem seguir pedalant per a tots ells amb la mateixa passió, màgia i compromís de sempre, convençuts del nostre lema: el Dret a Sentir el Vent a la Cara.

EBSECardedeu

Cardedeu Vital, que aquest gener ha complert 25 anys, treballa per a millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones majors i persones amb mobilitat reduïda de Cardedeu, mitjançant l’organització dels passejos en els tricicles elèctrics especialment adaptats i conduïts per persones voluntàries d’En Bici Sense Edat. Activitats com excursions al camp d’aviació, a veure el Montseny i les vaques, passejos d’estiu, passejos de Nadal… Molt agraïdes a les treballadores de @vivelloc que ens han fet un donatiu per donar suport a les nostres passejades! Significa molt per a nosaltres!

EBSECornellà

A Cornellà, de la mà de Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, i en el marc del programa Cornellà Cuida, el Voluntariat ha estat molt actiu aquest primer any d’activitat, acompanyant a persones dels col·lectius més afectats a passejar per la ciutat, participant en la Jornada de la Mobilitat Sostenible, la Baixcicletada del Baix Llobregat, el Bingo Solidari de les residències de gent gran de Cornellà, el WTC Almeda Park, la trobada d’esport inclusiu “Tothom Juga” o la 9a cursa solidària de reis de 5km, on un dels objectius principals era la recollida de joguines. Hem creat lligam amb nous centres col·laboradors com la Residència Santa Rita Cornellà, el Centre Alois Cornellà, Tecsalsa, la Residència Can Rovira i Asproseat i hem donat la benvinguda a nous voluntaris. Aquest febrer participarem a la 8a Cursa de la Dona Dream Runner a Cornellà.

EBSEPalau

Amics de Ca la Cileta a Palau d’Anglesola, ha fet diversos acompanyaments amb la Trileta (el tricicle elèctric) l’any passat, entre altres activitats, vam participar en la festa del Pla d’Urgell adreçada al públic infantil Carrilet Fest, a la Fira dels Somnis de Balaguer amb la Residència Sant Domènec, recaptant fons per a la investigació contra el càncer infantil, també al dia Internacional de la Família a Bellvís, passejant residents i acompanyants de la Residència Senior. Vam participar a la Segona Trobada Gegantera del Palau d’Anglesola, així com a la trobada intergeneracional sobre rodes en el marc de la #SEM entre la Residència Ca la Cileta i l’escola Arnau Berenguer. Per altra banda, vam sortir al programa Connecta Lleida Pirineus de la Xarxa de Comunicació Local, que va entrevistar a algunes de les persones voluntàries i a dues usuàries, l’Angelina i la Rosita. I també al programa Il·luminats de TV3 dedicat a l’il·lustre escriptor Josep Vallverdú I Aixalà. Com veieu va ser un any molt profitós!, i vam donar la benvinguda a diverses voluntàries noves com la Marta Vigatà i la Montse Ibañez.

EBSESantCugat

El programa de voluntariat impulsat per la Unió Ciclista de Sant Cugat, té com propòsit promoure l’envelliment actiu i facilitar la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda. #AmicsDeLaGentGran fa passejos i acompanyaments diversos a persones grans a domicili o en residències i acompanyaments puntuals (gestions administratives, centres de salut, etc). Nosaltres hi hem començat a col·laborar dins d’aquest àmbit d’acompanyaments. Un cop a la setmana un Voluntari i una persona gran, passegen amb el Tricicle. Pots veure els testimonis de la Palmira Collado (usuaria), l’Oriol Cusó (voluntari i president) i la Xènia Dumot (educadora social).

EBSEGranollers

Granollers Pedala, és l’entitat que impulsa l’activitat d’En Bici Sense Edat a la ciutat de Granollers, on acompanyem amb un tricicle elèctric a persones amb mobilitat reduïda, persones grans, en risc d’exclusió social o que viuen en solitud. Facilitant així la participació activa de la societat i millorant la qualitat de vida d’aquests col·lectius. La nostra missió és promoure l’envelliment actiu i el bon tracte a les persones majors i tenim com a visió, facilitar la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda.

EBSETerrassa

A Terrassa, gràcies a l’equip de voluntàries, En Bici Sense Edat segueix com sempre garantint acompanyaments i passejos a les persones usuàries de la ciutat que més ho necessiten. Aquest 2023 han entrat a formar part de la Retícula: Un repositori fotogràfic en línia d’accés lliure i gratuït, on es poden cercar quantitat d’imatges per fer-les servir en publicacions i materials digitals, pensat perquè qualsevol persona o col·lectiu pugui sentir-se representat.

EBSETarragona

El programa de voluntariat impulsat per Fundació per a l’Escamot Cooperativa, en aquest primer any després de la prova pilot amb la Residència de la Gent Gran Mare de Déu de la Mercè, hem pogut dur a terme diverses passejades pedalant contra la soledat! Gràcies a la Núria, al Jordi i a la resta de voluntaris, treballem per a millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones majors i persones amb mobilitat reduïda, amb la visió de facilitar la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda.

EBSERipoll

Impulsats per l’Ajuntament de Ripoll, vam començar l’activitat gràcies als pressupostos participatius 2022, en els quals aquesta proposta presentada per un veí del Ripoll va ser la més votada. Aquest 2024 esperem reforçar-nos i fer créixer el programa al municipi.

 

Inscripció GRATUÏTA – AFORAMENT LIMITAT

Inscripció al curs de formació per al voluntariat – MARÇ 2024

Suma’t al voluntariat d’En Bici sense Edat!

Les persones voluntàries d’En Bici Sense Edat s’inscriuen per fer passejos en bicicleta amb la gent gran a través d’un sistema de reserves senzill amb la freqüència que vulguin. Tot està impulsat per la pròpia motivació de les persones i s’estableixen vincles d’amistat mitjançant un temps d’oci compartit entre passejades i converses.

Omple el següent formulari amb les teves dades per sol·licitar la reserva de plaça per al pròxim curs de voluntariat d’En Bici Sense Edat.

La formació s’impartirà en dues sessions d’assistència OBLIGATÒRIA:

 1. SESSIÓ TEÒRICA: divendres 15/03 de 17:30h a 19:00h
  (Lloc a determinar en cada localitat)

 2. SESSIÓ PRACTICA:
  – Barcelona: Dissabte 16/03 (De 11h a 13 h) o divendres 22/03 (de 17h a 19h)
  – Castelldefels: Dissabte 23 (De 10:30h a 13:30 h) o dimarts 26 (de 17h a 20h)
  – Sant Just Desvern: Diumenge 17 (De 10:30h a 13:30h) o dimecres 20 (de 17h a 20h)
  – Resta de delegacions (Terrassa, Cornellà, Sant Cugat, Granollers, Mataró i Cardedeu, Tarragona, Palau d’Anglesola): Data a concretar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *